Χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις - Φροντιστήρια ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ | Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης
Follow
ΘΕΡΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: Κάνε την εγγραφή σου & κέρδισε 25% ΕΚΠΤΩΣΗ Περισσότερα
Toggle Bar

Διαδικτυακό Μάθημα από οποιοδήποτε σημείο

Που απευθύνεται το Διαδικτυακό Μάθημα; Περισσότερα...

Ψηφιακή πλατφόρμα Artemis

Η νέα εποχή της Διαδικτυακής Μάθησης Περισσότερα...

Γνώμες και σχόλια μαθητών μας

Δείτε τι λένε όσοι μας εμπιστεύτηκαν Περισσότερα...

Πατήστε σε κάθε κατηγορία για να δείτε τις χρήσιμες ερωτήσεις-απαντήσεις μας!

Α. Σχετικά με τα μαθήματα

 • Τα μαθήματα είναι ζωντανά (live) ή βιντεοσκοπημένα;

Τα μαθήματα είναι ζωντανά, live, με άμεση δια-δραστική επικοινωνία οπτική και ακουστική μεταξύ Καθηγητή και μαθητών. Βλέπουμε και επικοινωνούμε ζωντανά την ώρα του μαθήματος με ερωτήσεις, απαντήσεις, συζήτηση, τον Καθηγητή μας αλλά και τους συμμαθητές μας επιλύοντας κάθε μας απορία.

 • Πως βλέπω το πρόγραμμά μου, πως μπαίνω στα μαθήματα;

Κάθε μαθητής μας με την εγγραφή του λαμβάνει τους ατομικούς προσωπικούς του κωδικούς με τους οποίους εισέρχεται στην Ψηφιακή Πύλη - Portal του φροντιστηρίου. Από εκεί έχει άμεση πρόσβαση σε κάθε λειτουργία του φροντιστηρίου, Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, Συνδέσμους Εισόδου μαθημάτων, Εργασίες, Ασκήσεις, Διαγωνίσματα, Βιβλία, Επικοινωνία και Νέα του Φροντιστηρίου μας.

 • Πόσους μαθητές έχει η διαδικτυακή τάξη;

Ο αριθμός των μαθητών στην διαδικτυακή τάξη είναι αυστηρά μονοψήφιος και πάντα με γνώμονα την υψηλού βαθμού ομοιογένεια των τμημάτων μας. Μέσος όρος εκτιμάται σε 6 μαθητές ανά τμήμα.

 • Τι γίνεται αν χάσω κάποιο μάθημα;

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής για σοβαρό λόγο δεν μπορέσει να συνδεθεί και να παρακολουθήσει το μάθημά του ζωντανά, θα το λάβει βιντεοσκοπημένο με απόκρυψη των προσώπων των συμμαθητών του.

 • Τι βιβλία και τι εκπαιδευτικό υλικό θα χρησιμοποιώ;

Πέρα των σχολικών βιβλίων, αποστέλλουμε στην τσάντα των φροντιστηρίων μας τα βιβλία των εκδόσεων Διακρότημα που ανανεώνονται διαρκώς με την επιμέλεια εμπειρότατων συγγραφέων Καθηγητών μας. Τα βιβλία μάλιστα είναι διαθέσιμα και σε ηλεκτρονική μορφή αποκλειστικά για τους μαθητές μας.

 • Πως αναθέτονται οι εργασίες και οι ασκήσεις;

Στο τέλος κάθε μαθήματος οι Καθηγητές αναθέτουν εργασίες και ασκήσεις τις οποίες ο μαθητής βρίσκει στον προσωπικό του λογαριασμό στην Ψηφιακή Πύλη - Portal του Φροντιστηρίου μας. Εισέρχεται με τους ατομικούς του κωδικούς και μπορεί να βρει τις εργασίες και τις ασκήσεις που του έχουν ανατεθεί. Αφού τις απαντήσει τις σκανάρει με το κινητό του και τις ανεβάζει εντός του χρόνου που έχουν ορίσει οι Καθηγητές του, προκειμένου να τα διορθώσουν και να τα αναρτήσουν διορθωμένα και με βαθμούς!

 • Πως διεξάγονται τα διαγωνίσματα;

Τα διαγωνίσματα διεξάγονται σύμφωνα με το πρόγραμμα διαγωνισμάτων όλων των φροντιστηρίων του Ομίλου Διακρότημα. Οι μαθητές του Διαδικτυακού μας φροντιστηρίου συνδέονται 15-30 λεπτά νωρίτερα με ανοικτές κάμερες και λαμβάνουν οδηγίες και θέματα από τον υπεύθυνο Επιτηρητή του διαγωνίσματος. Γράφουν το διαγώνισμα On Camera και στο χρόνο που προβλέπεται. Αφού τελειώσουν σκανάρουν και ανεβάζουν τις απαντήσεις τους στον προσωπικό τους Λογαριασμό στο Portal. Κατόπιν είναι άμεσα διαθέσιμα στους Καθηγητές που τα διορθώνουν και τα αναρτούν εκ νέου διορθωμένα σε κάθε μαθητή ξεχωριστά με τον βαθμό τους! Είναι σημαντικό ότι ο μαθητής μπορεί να συγκρίνει τις επιδόσεις του με τις επιδόσεις όλων των μαθητών του Ομίλου από όλη την Ελλάδα και να αποκομίζει άμεσα συμπεράσματα για την πρόοδό του!

 • Πως και από που κάνουν το μάθημα οι Καθηγητές;

Οι Καθηγητές μας χρησιμοποιούν τις ειδικές εγκαταστάσεις του Διαδικτυακού φροντιστηρίου με τα πλέον σύγχρονα μέσα τηλεκπαίδευσης, προσομοιώνοντας πλήρως το Διαδικτυακό μάθημα με το μάθημα σε φυσικό χώρο. Το Διαδικτυακό μας φροντιστήριο πρωτοστατεί στην άμεση αξιοποίηση των σύγχρονων τεχνολογικών εφαρμογών, προσδίδοντας στο μάθημα ποιότητα και εποπτικά μέσα που κερδίζουν άμεσα την προσήλωση του μαθητή στο μάθημα! Οι Καθηγητές ανοίγουν την ψηφιακή τάξη την ώρα που προβλέπεται στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο Πρόγραμμα και συνδέονται ζωντανά με τους μαθητές τους.

 

Β. Τεχνικά Θέματα

 • Ποιος είναι ο απαραίτητος εξοπλισμός που απαιτείται για να μπορώ να συμμετέχω στα διαδικτυακά μαθήματα;
 1. Για την συμμετοχή στο μάθημα τα απαραίτητα είναι σύνδεση Internet και laptop ή desktop με κάμερα.
 2. Θα χρειαστεί κινητό με κάμερα για το σκανάρισμα των εργασιών και των διαγωνισμάτων.
 3. Προαιρετικά συστήνονται ακουστικά για ακόμη καλύτερη συγκέντρωση στο μάθημα.
 • Τι γίνεται σε περίπτωση διακοπής Internet ή ρεύματος;

Σε αυτή την περίπτωση ο μαθητής θα λάβει σε βιντεοσκοπημένο το μάθημα που έχασε χωρίς όμως να βλέπει τα πρόσωπα των συμμαθητών του. Φυσικά οι Καθηγητές θα τον βοηθήσουν στο επόμενο μάθημα απαντώντας κατά προτεραιότητα στις απορίες που πιθανώς δεν πρόλαβε να υποβάλει. Όσον αφορά εργασίες και ασκήσεις θα τις βρει όπως θα του έχουν ανατεθεί στον προσωπικό του Λογαριασμό στην Ψηφιακή Πύλη – Portal του φροντιστηρίου μας.

Σε περίπτωση που το μάθημα διακοπεί για λόγο που αφορά το φροντιστήριο, αναπληρώνεται για όλο το τμήμα.

 

Γ. Οικονομικά

 • Πότε καταβάλλονται τα δίδακτρα;

Τα δίδακτρα είναι μηνιαία και προκαταβάλλονται την 1η ημέρα κάθε μήνα. Σε περίπτωση που για ειδικούς λόγους κάποιον μήνα δεν είναι εφικτό απαιτείται συνεννόηση με την Διεύθυνση για τον προκαθορισμό άλλης ημερομηνίας που πάντως δεν θα πρέπει να ξεπερνά την 7η ημέρα του συγκεκριμένου μήνα.

 • Με ποιο τρόπο καταβάλλονται τα δίδακτρα;

Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε τραπεζικό λογαριασμό του φροντιστηρίου.

 • Πως λαμβάνω απόδειξη;

Μετά από κάθε καταβολή διδάκτρου οι αποδείξεις εκδίδονται αυτόματα, ηλεκτρονικά και είναι άμεσα διαθέσιμες στην ψηφιακή μας πλατφόρμα ΑΡΤΕΜΙΣ οποτεδήποτε τις χρειάζεστε, καθόλη την διάρκειας της χρονιάς.

 • Μπορώ να επωφεληθώ εκπτώσεων και με ποιο τρόπο;

Για να είμαστε σωστοί και δίκαιοι με όλες τις οικογένειες έχουμε εξασφαλίσει το μικρότερο εφικτό κόστος διδάκτρων διατηρώντας στο ακέραιο την αναγκαία ποιότητα στις εκπαιδευτικές υπηρεσίες που αξίζουν στα παιδιά μας. Παρόλα αυτά έχουμε αυτοματοποιήσει εκπτώσεις που εφαρμόζονται σε περιπτώσεις που φοιτούν ταυτόχρονα δύο ή περισσότερα αδέλφια, όταν υπάρχει επιτυχημένη σύσταση νέων μαθητών, όταν έχουμε επανεγγραφή μαθητή μας.

 

Δ. Ενημερώσεις Γονέων και Μαθητών

 • Πως γίνεται η ενημέρωση για την πρόοδο του παιδιού;

Η ενημέρωση των Γονέων έχει ιδιαίτερη θέση στο σύστημα εκπαιδευτικής υποστήριξης των μαθητών μας είναι διαρκής και συγκεκριμένα:

 • Καθημερινά ανά μάθημα με τις καθημερινές παρατηρήσεις Καθηγητών για προφορικές και γραπτές επιδόσεις του μαθητή τις οποίες μπορεί να βλέπει ο γονέας συνεχώς και σε χρόνους που επιλέγει.
 • Εβδομαδιαία οι Καθηγητές μας είναι διαθέσιμοι στους Γονείς κατόπιν ραντεβού για έκτακτα ζητήματα ενημέρωσης.
 • Μηνιαία ο Υπεύθυνος Καθηγητής του τμήματος ενημερώνει είτε τηλεφωνικά είτε με Διαδικτυακή συνάντηση τους Γονείς.
 • Τριμηνιαία, τρείς φορές τον χρόνο προγραμματίζονται οι τακτικές ενημερώσεις Γονέων όπου οι Γονείς παραλαμβάνουν τα Δελτία προόδου των μαθητών τους. Στις συναντήσεις αυτές επικοινωνούν με κάθε Καθηγητή ξεχωριστά σε ζωντανή τηλεδιάσκεψη σύμφωνα με πρόγραμμα συναντήσεων που τους έχει από πριν αποσταλεί.
 • Ποιος ο ρόλος του Υπεύθυνου Καθηγητή τμήματος;

Ο υπεύθυνος Καθηγητής τμήματος έχει εποπτεία και εκπαιδευτική μέριμνα για όλους τους μαθητές του τμήματος. Ενημερώνεται διαρκώς από όλους τους υπόλοιπος Καθηγητές για ζητήματα προόδου και φροντίζει να την έγκαιρη και άμεση παρέμβαση του φροντιστηρίου και φυσικά την ενημέρωση των Γονέων.

 

Ε. Επαγγελματικός Προσανατολισμός

 • Μπορώ να κάνω Test επαγγελματικού προσανατολισμού και αν ναι με τι κόστος;

Τα φροντιστήριά μας προσφέρουν Δωρεάν το Career Gate Test ένα από τα πλέον αξιόπιστα και πιστοποιημένα τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού.

 • Πως γίνεται το Test;

Το test είναι αυτοματοποιημένο και διενεργείται διαδικτυακά. Ο μαθητής παραλαμβάνει οδηγίες και κωδικούς σύνδεσης. Συμπληρώνεται με εύκολο και φιλικό τρόπο μέσω ερωτηματολογίου που διαρκεί το πολύ μισή ώρα.

 • Πως παραλαμβάνω τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν και θα επιδοθούν από τον ειδικά πιστοποιημένο σύμβουλο σταδιοδρομίας του Διαδικτυακού μας φροντιστηρίου σε προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη. Ο μαθητής και ο Γονέας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να βοηθηθούν στις κρίσιμες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές.

 • Γίνονται σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού;

Ο Όμιλος Διακρότημα αλλά και το Διαδικτυακό φροντιστήριο συνεργαζόμενοι με τους πλέον αξιόπιστους και κορυφαίους φορείς επαγγελματικού προσανατολισμού διοργανώνει σεμινάρια όπου παρουσιάζονται εκτενώς όλες οι απαραίτητες χρήσιμες πληροφορίες για τις επαγγελματικές προοπτικές όλων των κλάδων.

 • Υπάρχει μέριμνα για την βοήθεια που θα χρειαστεί στην συμπλήρωση του μηχανογραφικού;

Ο Όμιλος Διακρότημα αλλά και το Διαδικτυακό φροντιστήριο διοργανώνουν ειδικό σεμινάριο για την ορθή συμπλήρωση των μηχανογραφικών. Επιπρόσθετα και χωρίς κανένα κόστος δίνεται η δυνατότητα εξατομικευμένης υποστήριξης στην συμπλήρωση και υποβολή τους.